Overbeharing

treatment_10.pngHeeft u last van ontsierende haargroei in uw gezicht of elders op uw lichaam? Geen stoppeltjes of ingegroeide haartjes meer, nooit meer scheren, harsen of epileren. U kunt van uw ongewenste haargroei af!
Schoonheidsspecialist Denise biedt diverse behandelmethoden en is gespecialiseerd in permanente haarreductie. Veel zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten van het IPL ontharen en elektrisch ontharen in het gelaat.

Overbeharing is een afwijking waarbij te veel en te dikke haren groeien op plaatsen waar normaal geen of slechts dunne haren zitten. Er zijn twee vormen van overbeharing te onderscheiden.

HYPERTRICHOSIS
Bij hypertrichosis neemt de haargroei toe op plaatsen op het lichaam waar al van nature haren groeien. Dit komt zowel bij mannen als vrouwen voor en ontstaat in de puberteit. Er ontstaan langere, donkere haren in het gezicht, op armen, onderbenen en romp. Ook nemen de haren in hoeveelheid toe. De hormoonhuishouding speelt een zeer grote rol bij het ontstaan van overbeharing. Ook stress, ondervoeding en bepaalde aandoeningen van organen als de schildklier of bijnieren kunnen de haargroei doen verergeren.
De oorzaak van hypertrichosis moet gezocht worden in de erfelijkheid en ontstaat al in de puberteit.

HIRSUTISME
Hirsutisme is een vorm van overbeharing waarbij bij vrouwen een mannelijk beharingspatroon ontwikkelt. Dikkere, stuggere, donkere beharing kan voorkomen op de bovenlip, wangen, kin en hals, rond de tepels, op de borst, de rug, de buik en in de liesstreek. Ook op de armen en benen is de haargroei meer dan gemiddeld. Hirsutisme wordt vaak veroorzaakt door een overgevoeligheid van de haarzakjes. Een andere oorzaak kan een te hoge productie van mannelijke hormonen zijn. Deze te hoge productie kan veroorzaakt worden door o.a. zwangerschap of de menopauze. Een derde oorzaak van het ontstaan van hirsutisme kan het gebruik van bepaalde medicatie zijn, zoals onder andere voorgeschreven bij borstkanker, bloedarmoede, hoge bloeddruk, reuma en overgangsklachten. Deze medicijnen met androgenen (mannelijke hormonen) kunnen overbeharing als bijwerking hebben. Ook stress, ondervoeding en bepaalde aandoeningen van organen als de schildklier of bijnieren kunnen de haargroei doen verergeren.

Intakegesprek
Wanneer u nog geen voorkeur heeft voor een behandelmethode krijgt u hier tijdens een intakegesprek advies over. Er wordt een uitgebreide anamnese en analyse uitgevoerd om te bepalen of u in aanmerking komt voor de behandelingen. Een intake is nootzakelijk wanneer u voor het eerst (in onze salon) een elektrocoagulatie of IPL behandeling wilt ondergaan en wanneer dit langer dan twee jaar geleden is. U bent altijd welkom voor een intake gesprek.

BEHANDELING

HOE VAAK

TOELICHTING

PRIJS

Intense Pulsed Light (IPL)

Om de 6 tot 12 weken.
Gemiddeld 6- 8 behandelingen.

Permanente haarreductie.
Om de hoeveel weken behandeld kan worden verschilt per behandel locatie i.v.m. de groeicyclus.

Prijslijst zie pagina : Haarreductie

Harsen

Om de 4-6 weken

Omdat het haar incl. wortel wordt verwijderd, groeien haren niet gelijkmatig aan, wat zorgt voor een langdurig effect.

Prijslijst zie pagina: Harsen

 

 

 

 

Algemene Voorwaarden