Erytheem

erytheem_couperose.pngCOUPEROSE
De huidziekte couperose is vervelend, maar ongevaarlijk. Het lijkt alsof je bloost doordat je wangen continu rood verkleurd zijn. Vaak is ook je neus rood en soms zelfs het voorhoofd en een gedeelte van de kin.
De opperhuid van het gezicht bevat veel zeer kleine bloedvaatjes, die onder normale omstandigheden gesloten zijn. Bij temperatuursverandering, inspanningen en stress kunnen deze vaatjes uitzetten, waardoor een rode gelaatskleur ontstaat.
Bij iemand die gevoelig is voor couperose zetten de haarvaatjes soms ook uit onder invloed van warme dranken en voedsel, bepaalde kruiden en alcohol.
Na een tijdje blijven de haarvaatjes continu uitgezet. Dit verklaart de fijne adertjes en de algemene roodheid in het gezicht. Couperose is dus een toename van die kleine bloedvaatjes. Couperose ontstaat soms na rosacea maar kan ook spontaan ontstaan zonder voorafgaande ontstekingsverschijnselen. Vaak is het erfelijk bepaald.

erytheem_bloedblaasje.pngBLOEDBLAASJES
Bloedblaasjes zijn kleine rode blaasjes. Ze kunnen overal op het lichaam voorkomen. Maar meestal komen ze voor op het decolleté, gezicht, rug en buik. Bloedblaasjes zijn onschuldig maar veel mensen vinden dit cosmetisch storend. De oorzaak van het ontstaan van bloedblaasjes is onbekend, ze komen spontaan.

 

erytheem_spinnaevi.pngSPINNAEVI
Een spinnaevi is een algemeen voorkomende goedaardige afwijking van bloedvaatjes in de huid. Spinnaevi komen zowel bij kinderen als jong volwassenen veel voor. De afwijking bestaat uit een centrale rode verhevenheid die meestal zo groot is als een speldenknop. Vanuit dit centrum waaieren een aantal haarfijne bloedvaatjes uit.
Een spinnaevi ontstaat door een plaatselijke verwijding van een klein bloedvaatje van de huid, de oorzaak is onbekend.

Intakegesprek
Wanneer u nog geen voorkeur heeft voor een behandelmethode krijgt u hier tijdens een intakegesprek advies over. Er wordt een uitgebreide anamnese en analyse uitgevoerd om te bepalen of u in aanmerking komt voor de behandelingen. Een intake is nootzakelijk wanneer u voor het eerst (in onze salon) een elektrocoagulatie of IPL behandeling wilt ondergaan en wanneer dit langer dan twee jaar geleden is. U bent altijd welkom voor een intake gesprek.

 SPINNAEVI

BEHANDELING

HOE VAAK

TOELICHTING

PRIJS

 eytheem_spinnaevi.png

Intense Pulsed Light (IPL)

Vanaf 1 tot 4
behandelingen.

Om de 2 tot 4 weken.

Bij een begrenst plekje kan hoger gewerkt worden en zijn 1 à 2 behandelingen voldoende.
Wanneer er haarvaatjes behandeld worden zoals bij couperose zijn meer behandelingen nodig.

Startkosten €5
+ €5 per flits

Algemene Voorwaarden